ΕΙΣΟΔΟΣ

ΒΙΒΙΑΝ ΜΠΟΥΖΑΛΗ - Παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών

Τη σημασία που έχει για την εύρυθμη λειτουργία της οικονομίας, η υιοθέτηση του νέου πλαισίου για την ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς, υποστήριξε η Βουλευτής Νομού Καστοριάς, Βίβιαν Μπουζάλη στη διάρκεια της χθεσινής της παρέμβασης στην ολομέλεια της Βουλής, με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την «Ενίσχυση της ρευστότητας της Ελληνικής Οικονομίας». Αφού προηγουμένως άσκησε κριτική στις λανθασμένες οικονομικές πολιτικές που ακολούθησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, η κα. Μπουζάλη υπογράμμισε ότι το νέο σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έρχεται στην κατάλληλή χρονική στιγμή, με σκοπό να υπηρετήσει τη θωράκιση της ελληνικής οικονομίας, την ανάπτυξη, την απασχόληση, καθώς και την προστασία των πολιτών και των επιχειρήσεων.

Μεταξύ άλλων, η Βουλευτής Νομού Καστοριάς ανέφερε ότι το νέο σχέδιο θα λειτουργήσει ενισχυτικά στα υπόλοιπα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση (νόμος για την προστασία των δανειοληπτών, δάνεια στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με την εγγύηση του Δημοσίου κ.α.) με στόχο την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, που κυρίως πλήττουν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις.

Η κα. Μπουζάλη επικεντρώθηκε επίσης και στα βασικά σημεία του νέου νομοθετικού πλαισίου τονίζοντας ιδιαίτερα, ότι το νέο Σχέδιο οριστικοποιήθηκε σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδος και προβλέπει:

· Την παροχή εγγυήσεων του Δημοσίου στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για τη σύναψη μακροπρόθεσμων δανείων.

· Τη διάθεση ομολογιακών τίτλων του Δημοσίου με στόχο την αύξηση της ρευστότητας στη διατραπεζική αγορά.

· Τη συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο των πιστωτικών ιδρυμάτων, μέσα από την αγορά προνομιούχων μετοχών που θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους δράση.

· Την επιβολή αυστηρότερων όρων στην λειτουργία των Τραπεζών.

Κλείνοντας την παρέμβασή της, η κα. Μπουζάλη υπογράμμισε με έμφαση και προς κάθε κατεύθυνση, ότι το νέο σχέδιο του Υπουργείου:

Δεν χαρίζει χρήματα σε κάποια τράπεζα.

Δεν δίνει χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού σε κανέναν.

Εγγυάται ότι η πολιτεία θα διοχετεύσει τα 28 δις € στα νοικοκυριά και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.